Dagblad010 | Raadslid Tak komt op voor Diergaarde Blijdorp
mainImage

Raadslid Tak komt op voor Diergaarde Blijdorp

Rechts: raadslid Tak
16 september 2020, 00:05 uur
Rotterdam & Regio

Als ooit de Diergaarde Blijdorp moet sluiten zal dat zijn omdat in de toekomst de jonge generatie inziet dat dieren zelfs niet in diervriendelijke gevangenschap thuis horen, maar niet vanwege de coronacrisis. En toch gaat het die kant op, omdat tot dusver niemand denkt dat het zo’n vaart zal lopen. ‘’Maar de afgrond is echt in zicht’’, zegt directeur Van Zevenbergen.

Dat alarmerende signaal is opgepakt door raadslid Dennis Tak van de Partij van de Arbeid, die komende donderdag met wethouder Wijbenga in debat wil over de financiële huishouding van Diergaarde Blijdorp. Hij wil bijvoorbeeld weten of er al een officiële steunaanvrage is gedaan voor een overbruggingskrediet.

‘’Mensen denken al gauw: Rotterdam zonder dierentuin, dat gaat nooit gebeuren. Maar het kan dus wel.’’ Die woorden waren voor Tak genoeg om de urgentie van het probleem onder ogen te zien en komende donderdag ongetwijfeld een beroep te zullen doen op een van de vele potjes, die het stadhuis rijk is – zoals nu ook weer blijkt om Feyenoord City te redden.