mainImage

Rattenklachten in de stad laatste maanden iets afgenomen

Rechts gebiedscommissielid Van Schaik
23 maart 2021, 12:29 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De afgelopen vier maanden (november-februari) zijn er gemiddeld 146 meldingen per maand binnen gekomen over levende ratten in de buitenruimte. Dit zijn er 37 minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Maar in de zomermaanden van 2020 was het wel goed prijs met gemiddeld 343 klachten per maand. Tachtig meer dan in 2019.

‘’Een mogelijke verklaring hiervoor is dat er als gevolg van de coronamaatregelen mensen meer thuis waren en daardoor vaker ratten hebben waargenomen. Ook kan het zijn dat er meer voedsel vanuit huis en op straat in de buitenruimte terecht is gekomen’’, zegt wethouder Wijbenga.

Wanneer aan alle oorzaken wordt gewerkt maar dit onvoldoende resultaat heeft mag er voor een periode van dertig dagen gif ingezet worden. Wel met eerst voorlichting aan omwonenden. Ook klemmen mogen in dit stadium worden gebruikt.

De meest recente klachten kwamen uit Overschie en het centrum van de stad. Er was zelfs een gebiedscommissielid die ze zelf ging vangen. 

Gif is er sinds 2017 gebruikt in Park 1943, het Afrikaanderplein, het Eudokiaplein, verder in de omgeving Markthal en De Horsten.