mainImage

Rechtbank buigt zich over drillrapruzie in Scheveningen

7 april 2021, 08:44 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Een van de verdachten van de gewelddadige confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen bij De Pier in Scheveningen staat woensdag voor de rechter. Justitie verdenkt hem van een poging tot moord of doodslag door tijdens het conflict een vuurwapen te trekken.

De rivaliserende drillrappers spraken op 10 augustus vorig jaar met elkaar af bij de Scheveningse pier. Daar escaleerde de ruzie tussen de vijftien Rotterdammers en vier Amsterdammers. Tijdens een steekpartij kwam de 19-jarige Cennethson Janga (Chuchu) uit Rotterdam om het leven. Twee Amsterdamse verdachten zitten daarvoor nog in voorarrest. Zij staan half april opnieuw voor de rechter.

De rechtbank in Den Haag behandelt woensdag alleen de zaak van de 20-jarige Rotterdammer Kevin A., een vriend van het slachtoffer. Hoewel A. dit zelf ontkent, zou hij volgens justitie tijdens die tropische dag hebben geprobeerd op een lid van de Amsterdamse groep te schieten. Als de moordpoging niet bewezen kan worden, wil de officier van justitie de verdachte op zijn minst aanklagen voor de voorbereidingen van zo’n misdrijf, omdat A. een wapen in zijn tasje zou hebben meegenomen naar Scheveningen.

A. staat daarnaast terecht voor vuurwapenbezit, het vastpakken en schoppen van de Amsterdammer en voor bedreiging, door hem zijn vuurwapen te tonen.

De politie is overigens nog steeds op zoek naar de Amsterdammer op wie A. het gemunt zou hebben. Ook hij zou tijdens het incident een vuurwapen hebben getrokken. Beelden daarvan circuleren op sociale media.


Door: ANP | Foto: ANP