Rechtbank doet uitspraak in zaak doodschieten Siki Martina

11 December 2023, 08:35 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
AS Media

De rechtbank Rotterdam doet maandag uitspraak in de zaak over het doodschieten van Siki Martina. De 31-jarige dj en muziekproducer werd op 10 juli vorig jaar op een parkeerdek bij metrostation Coolhaven in Rotterdam-West doodgeschoten in het bijzijn van zijn neef. Martina werd in de romp geraakt en overleed.

In de twee daaropvolgende weken werden achtereenvolgens Christopher L. (32) en Ruchelo C. (33) aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van zestien en twaalf jaar geëist tegen hen. Het is niet duidelijk wie van de twee het fatale schot heeft gelost, de verdachten verklaren daar tegenstrijdig over. Het OM vermoedt dat er met drie vuurwapens over en weer is geschoten. Er zijn dertig kogelpatronen met verschillende kalibers teruggevonden.

Tegen L. is de hoogste celstraf geëist, omdat hij ook schuldig wordt geacht aan een poging tot doodslag op de neef van Martina. Tegen deze 35-jarige Marvin M. is zes jaar cel geëist voor het terugschieten op L. en C. Volgens het Openbaar Ministerie waren zij van plan om Siki en Marvin te beroven van 3200 euro, het aankoopbedrag voor een partij MDMA die L. te koop aanbood. Het zou gaan om een ripdeal, die uitliep op een vuurgevecht.

Tijdens de rechtszaak ontstond grote commotie toen Marvin werd opgeroepen als getuige en L. in een wurggreep nam. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen. Marvin werd geboeid afgevoerd.