Rechtbank houdt oud-profvoetballer Mendes da Silva langer in cel

27 January 2023, 15:51 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP
David Mendes da Silva.

Oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva blijft de komende drie maanden in de cel. De rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag zijn voorlopige hechtenis niet op te heffen of te schorsen, waar zijn advocaat om had verzocht.

De voormalige profvoetballer werd begin augustus op zijn veertigste verjaardag opgepakt in een onderzoek naar verdovende middelen. Hij wordt in eerste instantie verdacht van de invoer van drie partijen cocaïne, in totaal 1584 kilo.

Afgelopen maandag kwam er een nieuwe verdenking bij. Hij wordt behalve van het binnensmokkelen van cocaïne ook verdacht van het omkopen van Schipholmedewerkers en medewerkers van het containervervoerbedrijf Hamburg Süd in de Rotterdamse haven. Hij heeft ze volgens de officier van justitie steekpenningen betaald. Ook voor deze feiten zit hij nu in voorarrest.

Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal en speelde sinds 2000 bij Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij sloot zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 af bij Sparta.

 


Door: ANP