Record langste geveltuin voor Peperklip Rotterdam

28 September 2020, 18:34 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Precies 70 Rotterdamse vrijwilligers hebben het record voor de langste geveltuin van Nederland verbroken. Dat is gerealiseerd bij het appartementencomplex de Peperklip in Rotterdam-Zuid niet ver van de plek waar ooit de beroemde stoomtram naar de Hoeksewaard en Oostvoorne haar beginpunt had. Er werd een tuin met een doorsnede van 210 meter aangelegd.

De actie is onderdeel van de campagne 1000 geveltuinen Rotterdam, die de stad dit jaar groener wil maken door het aanleggen van geveltuinen. In de 210 meter lange geveltuin bij de Peperklip staan zo’n 1.000 bloemen en planten. De geveltuin XXL fleurt de straat op, biedt verkoeling op warme zomerdagen, vangt regenwater op en heeft een positief effect op de biodiversiteit.

Woningcorporatie Vestia van de Peperklip neemt het eerste jaar de kosten voor het beheer en onderhoud van de geveltuinen op zich. Het onderhoudt is de verantwoordelijkheid van de tegenover gelegen Rotterdamse Munt, een stadskruidentuin met educatie-functie en sterke binding met de wijk.

De langste geveltuin van Nederland is onderdeel van een initiatief om deze zomer 1000 nieuwe geveltuinen in Rotterdam te realiseren. De teller staat inmiddels actueel op 735 geveltuinen.