Restaurant ’t Slaakhuys opent haar deuren in Rotterdam

14 June 2024, 17:50 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk- opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys. Het historische pand aan de Slaak dat tijdens de wederopbouw ontworpen werd door architect Jo Vegter, heeft een flinke transformatie ondergaan en komt met een geheel nieuw en haast on-Nederlands concept. Niet alleen heeft het interieur een moderne en warme uitstraling (zo zijn de muren van het restaurant bewerkt met graffiti door de bekende Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie). Ook de keuken biedt – onder de vleugels van sterrenchef Tonny Berentsen – een gastronomische ervaring. Restaurant ’t Slaakhuys is gesitueerd in de plint van het viersterren-plus Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam.
 
“’t Slaakhuys is dé plek in Rotterdam om te genieten met collega’s, vrienden of je geliefde van een verfijnde omgeving, de excellente keuken en de beste wijnen en cocktails. Het prachtige pand met haar historische details, de intieme hoekjes en de bruisende bar lenen zich daar perfect voor. De locatie ademt internationale grandeur en we hebben er alles aan gedaan om deze sfeer in ere te houden. Het is een plek waar we samenzijn tot een kunst verheffen.” vertelt CEO Rob Hermans.

De menukaart van ’t Slaakhuys is vormgegeven door niemand minder sterrenchef Tonny Berentsen. Berentsen is sinds 1991 verbonden aan klassiek Frans restaurant De Kromme Dissel, waar al ruim 50 jaar een Michelinster aan de deur prijkt. Bij ’t Slaakhuys gaat het menu er echter anders uitzien, waarbij intercontinentale invloeden de boventoon voeren. De gast vindt er eigentijdse en verrassende gerechten zoals een luxe uitvoering van de Rotterdamse kapsalon met rendang en macadamianoten, of juist de tijdloze klassiekers sole meunière of gepocheerde kreeft. Maar niet alleen voor het diner en de lunch kan je bij ’t Slaakhuys terecht. Ook voor de eindeloze lazy breakfast in het weekend, of juist een snelle maaltijd voor werk biedt ’t Slaakhuys een weldoordacht en uitgebreid ontbijt.