mainImage

Reusachtig stekelvarken nu gesignaleerd op Charloisse Hoofd

14 januari 2022, 17:44 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Een deel van het Charloisse Hoofd naast het tunnelgebouw is dit moment afgezet in verband met filmopnamen voor de film Totem. Op het Hoofd is een heel kampement opgeslagen voor de crew met bussen, techniekwagens, partytenten en catering  De film wordt dit jaar hoofdzakelijk in Rotterdam opgenomen . 

'Totem' is een film uit 2022 in het genre familie. Om misverstanden te voorkomen, er zijn eerder films die deze naam droegen, maar dit is een nieuwe film die vanaf 12 oktober 2022 in de bioscoop te zien. De film gaat over Ama (11), dochter van uitgeprocedeerde asielzoekers uit Senegal, die zich helemaal Nederlands voelt.

Wanneer Ama’s moeder en broertje worden opgepakt, begint Ama’s zoektocht door winters Rotterdam naar haar vader in de hoop uitzetting te voorkomen. Tijdens deze spannende reis ontdekt ze haar roots, mede door haar bijzondere totemdier: een gigantisch stekelvarken. De film krijgt €650.000 uit het Filmfonds, het scenario is van Bastiaan Tichler en Sander Burger (laatstgenoemde ook regie) en producent is Volya Films.


Foto: LMOFOTO