mainImage

Ronde van Kralingen weer terug in de Lusthofstraat

5 juli 2022, 15:08 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Ronde van Kralingen zal weer gaan plaatsvinden waar het thuis hoort. In het hart van de wijk Kralingen in Rotterdam. De aftrap wordt gegeven door de nieuwe wethouder voor welzijn en sport Faouzi Achbar aanstaande zondag om 10:20 uur in de Lusthofstraat (start en finish).
 
''We starten met de familieloop gevolgd door de 6 kilometer Stratenloop. Afgelopen jaren de strijd tussen oud winnaars Nixon Fernandes en Patrick Kwist (wereldkampioen 5 km bij de masters). Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,6 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen. Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters  in Rotterdam dan we van te voren hadden gedacht. Tijdens de Dameskoers strijden regionale toppers om de eerste Ronde van Kralingen Damesbokaal'', aldus de enthouisiaste organisator Nils Ligthart.

Aansluitend de sportklasse/amateurs herenkoers voor licentierijders en toprijders uit het hele land. Waar de andere 'wedstrijden' laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, telt deze koningsrit en de wedstrijd van de dames van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU.  De afsluiter zijn de spectaculaire (inter)nationale fixed gear wedstrijden, racen zonder remmen. Fixed gear raceskomen oorspronkelijk uit New York maar groeien over de hele wereld. Met een eigen karakter…hippe baarden, tattoos en vooral hard rijden.    
 
De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Dit jaar ook de voorrondes van het Nationale kampioenschap Slow Biking waaraan iedereen kan deelnemen.  Het muziekprogramma wordt mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging BIZ Lusthofstraat met daarbij het optreden van Zangkoor Bram & Saar, muziek uit verre landen en als afsluiter DJ Bootsie paul. Om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen werkt de organisatie samen met het platform ‘Rotterdam op die fiets’. Een online plek waar al het fietsnieuws uit de stad samenkomt, waar tips uitgewisseld worden en waar elke Rotterdammer antwoordt vindt op fietsvragen.
 
De inschrijving via de website van de Ronde van Kralingen is geopend. Na donderdag is het een daginschrijving op www.rondevankralingen.nl   


Foto: PR