Rotterdam gaat overlast van auto's keihard aanpakken

29 June 2021, 12:09 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Jim Friederich
Autoverkeer op de Meent

Rotterdam gaat verkeersoverlast deze zomer flink aanpakken. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb aan de Rotterdamse gemeenteraad. Men begint met het zogenoemde Zomeroffensief op zeven plekken maar de verwachting is dat er nog meer straten toegevoegd worden aan het actieplan.

Op verschillende plekken in de stad brengt men drempels of wegversmallingen aan, worden parkeerplaatsen afgezet of afgesloten of worden kades en (kortstondig) afgesloten van de weg met hekken, zandzakken, plantenbakken of slagbomen.

In eerste instantie richt de actie zich op het oostelijk deel van het Scheepvaartkwartier, de Meent, de West-Kruiskade, de Zwart Janstraat, de Rodenrijselaan en de Bergselaan, de Wilhelminapier, de Siciliëboulevard en de Oosterkade. Uiteindelijk wil Rotterdam de lijst uitbreiden tot zo’n tien of vijftien straten waar bewoners nu last hebben.

Naast maatregelen voor de korte termijn werkt wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) aan structurele oplossingen voor deze plekken.

‘’Afgelopen maanden zijn de overlast en de aantasting van het woon- en leefklimaat door, met en vanuit voertuigen, helaas in een rap tempo toegenomen tot buitensporige proporties. Op verschillende plekken in de stad is daar stevig op ingezet door politie en gemeente. Hoewel dat lokaal in de meeste gevallen tot verbetering leidde was dit soms slechts voor korte duur en/of verplaatste zich naar een nabijgelegen locatie’’, schrijft Aboutaleb. Hij wil een aanpak vaststellen voor meerdere jaren.

Naast de maatregelen zal er deze zomer ook extra gehandhaafd worden door de politie en boa’s op verkeersoverlast.