mainImage

Rotterdam gaat werkzoekenden helpen met omscholen

Wethouder Richard Moti
3 september 2020, 16:32 uur
Rotterdam & Regio

De gemeente Rotterdam lanceert vrijdag het Scholingsfonds. Wethouder Moti (Werk, Inkomen) reikt de eerste scholingsvouchers van het Rotterdams Scholingsfonds uit aan twee werkzoekenden. De scholingsvouchers bieden werkzoekenden de kans om zich te om- of bijscholen naar een kansrijke sector, zoals de bouw, zorg, ICT of techniek.

Rotterdamse werkzoekenden kunnen een scholingsvoucher van maximaal 2500 euro aanvragen. Het bedrag kan worden besteed scholing tot en met mbo 4-niveau, dat bij hen past.

Met het Scholingsfonds wil Moti het aantal bijstandsuitkeringen in Rotterdam verminderen. Door de coronacrisis kwamen er de afgelopen drie maanden zo’n tweeduizend mensen in de bijstand bij. Dat is pijnlijk, omdat de gemeente voor de crisis het aantal Rotterdammers met een bijstandsuitkering juist wist te verminderen.

“Ik ben er trots op dat we in Rotterdam starten met een Scholingsfonds. Dat doen we echt op z’n Rotterdams: we vinden het belangrijk en we gaan het gewoon doen. Ik hoop dat veel Rotterdammers er gebruik van gaan maken. Aan onze partners doe ik de oproep om ook een bijdrage te leveren aan het Scholingsfonds zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken’’, aldus wethouder Moti.

Nog dit jaar komen driehonderd werkzoekenden in aanmerking voor een scholingsvoucher. Dit zijn mensen met een bijstandsuitkering, mensen van wie de WW binnen drie maanden afloopt en jongeren die in 2020 en mbo-diploma hebben behaald voor een sector waar door corona geen vacatures zijn. De ambitie is om de komende jaren structurele financiering voor het Rotterdams Scholingsfonds te krijgen, via onder meer het Rijk, de sociale partners en opleiders.


Foto: ANP