Rotterdam geeft straatintimidatie-aanpak niet prijs

12 September 2020, 12:37 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Links: raadslid Hoogwerf. Rechts, van boven naar beneden: de raadsleden Karremans, Eskens, Lammering en burgemeester Aboutaleb

De gemeenteraad van Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb opgedragen zijn beklag te doen tegen de uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag om de bepaling in de APV van Rotterdam (Algemeen Plaatselijke Verordening), die straatintimidatie strafbaar stelt, onverbindend te verklaren. Hierdoor stelt het OM dat een cassatieberoep zinloos is. Leefbaar Rotterdam wil dit voorkomen.

‘’De uitspraak van het Haagse Gerechtshof en de gevolgen hiervan zijn een klap in het gezicht van de talloze Rotterdamse slachtoffers. De vermeende kansloosheid van cassatie is moeilijk te rijmen met de reeds langer bestaande maatregelen tegen straatintimidatie’’, zegt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf, die vindt dat de problematiek waarmee 80 procent van de Rotterdamse vrouwen te maken krijgt veel te ernstig is om de aanpak als die in Rotterdam uit handen te geven en op de lange baan te schuiven.

Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA in Rotterdam sloten zodoende na lange tijd ouderwets de rijen, kregen ook Denk en de PVV mee en uit het linkse kamp zelfs de Partij van de Arbeid dat met de komst van raadslid Steven Lammering een steviger mening heeft over de veiligheid in de stad.