Rotterdam heeft glijbanen te kort in zwembaden

7 September 2020, 19:08 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De Rotterdamse sportwethouder Sven de Langen moet zich het hoofd gaan buigen over de wenselijkheid van een glijbaan in zwembaden in Noord, West en Zuid van Rotterdam. Ze zijn er niet, zegt raadslid Yigit van de moslimpartij Denk en ''het zou fijn als ze er komen.''

Er is inmiddels een moeder een enquête gestart over het nut van de speelzwembaden.  "Hoek van Holland heeft een prachtig zwembad. Pernis is ook heel leuk. Maar als je op Zuid woont en geen auto hebt, is dat wel heel ver met drie kinderen in je kielzog en een koelbox", laat zij (Leontine Vreeke) via Denk weten.

De vraag van raadslid Enes Yigit – bekend als erg sportminnend, maar voor de volledigheid weer niet gecharmeerd van camera’s van Voetbal TV op sportvelden (*) terwijl die juist grootouders in staat stellen om hun kleinkinderen op afstand gade te slaan – de vraag van Yigit aan De Langen is of hij bereid is de enquête van Vreeke onder de aandacht te brengen van de Rotterdammers?

Volgens Ygit zegt trouwens ook Ronald van Ombergen van het Sportbedrijf Rotterdam het verhaal van Leontine Vreeke te herkennen. "Ik word elke week wel gevraagd wanneer er weer een Tropicana komt’’, zegt hij tegen Yigit. ‘’Er zijn in Rotterdam in totaal drie zwembaden waar je recreatief kunt zwemmen. Onze focus ligt op sporten en lessen. We denken wel serieus na om een extra zwembad voor recreatief zwemmen te realiseren. Nadeel is wel dat die veel duurder zijn dan een, tussen aanhalingstekens, recht-toe-recht-aan-zwembad."

(*) - Camera's in de openbare ruimte in Rotterdam zijn een doorn in het oog van D66 en Denk. Daar worden in fractiekamers op het stadhuis ook harde grappen over gemaak. Alle van het niveau: ja, je zal maar een geheime relatie hebben . .