mainImage

Rotterdam informeert gedupeerden toeslagendrama over hulp

30 maart 2021, 16:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Rotterdamse gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen binnenkort een brief van de gemeente. Daarin wordt hulp bij geldzorgen en andere problemen aangeboden.

De gemeente mag deze Rotterdammers nu zelf benaderen omdat de adresgegevens zijn vrijgegeven door de Belastingdienst. Eerder was dit door privacyregels niet mogelijk. Het gaat om de Rotterdammers die zich bij de Belastingdienst hebben gemeld als gedupeerde. Een groep van zo’n 3 duizend mensen.

Vanaf deze week kunnen de Rotterdamse gedupeerden de brief op de deurmat verwachten. In deze brief kondigt de gemeente aan dat er hulp is. Bijvoorbeeld bij vragen of problemen met schulden, wonen, werk of dagbesteding, gezondheid en gezin. Een ander onderdeel van de hulp is het tijdelijk stopzetten van het innen van schulden.

Rotterdammers kunnen zelf beslissen of zij hulp aanvaarden, zonder dat dit invloed heeft op de compensatie en het dossier bij de Belastingdienst. ''Om iedereen goed te kunnen helpen worden niet alle brieven tegelijk verstuurd. Wie niet wil wachten of geen brief heeft ontvangen kan via VraagWijzer ook zelf contact opnemen met het Hulpteam Toeslagen010'', schrijft de gemeente Rotterdam.


Foto: Iris van den Broek