mainImage

Rotterdam neemt afscheid van Leo Bruijn

2 september 2020, 17:32 uur
Rotterdam & Regio

Rotterdam heeft woensdagmiddag – door corona geselecteerd – in de Sint Laurenskerk afscheid genomen van horeca-politicus Leo Bruijn, jarenlang het gezicht van de Partij van de Arbeid. Hij werd 63 jaar en overleed vorige week aan een ongeneeslijke ziekte.

De 150 gasten in de kerk kregen na afloop allemaal een rode roos met het verzoek die de verdere dag te blijven dragen en via foto’s op sociale media door te sturen om daarmee de sociaal-democraat Leo Bruijn te eren. Binnen in de kerk – tijdens de indrukwekkende uitvaartdienst die twee uur in beslag nam - hadden zij dat al gedaan.

Er waren toespraken van Jaap Smit, de commissaris van de Koning, van burgemeester Aboutaleb, ook de vroegere Rotterdamse raadsgriffier Han van Midden (nu burgervader van Roosendaal) voerde het woord, net als Rober Willemsen van Horeca Nederland en last but not least oud PvdA-raadslid Marco Heijmen.

De gasten in de kerk defileerden langs de kist bij het aanhoren van de legendarische Sparta-Marsch. Niet zingend, maar onder applaus. Leo Bruijn was een groot Sparta-fan.