mainImage

Rotterdam plaatst flitspaal op de Laan op Zuid

29 juni 2022, 14:26 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Op het drukke kruispunt van Laan op Zuid met de Vuurplaat is een flitspaal geplaatst. Hardrijders of mensen die door rood rijden krijgen hier een boete. Op de kruising gebeuren regelmatig ongevallen.

De flitspaal komt in de rijrichting naar de Erasmusbrug. De politie, gemeente en het Openbaar Ministerie hebben voor deze plek gekozen vanwege het grote aantal ongevallen. In drie jaar tijd zijn er op dit kruispunt elf verkeersslachtoffers gevallen. De slachtoffers zijn vooral fietsers en voetgangers.

Oversteken
Veel bewoners vinden het gevaarlijk om het kruispunt over te steken door te hard rijdende bestuurders. Dat blijkt uit de laatste veiligheidsenquête. Met de flitspaal moet het er veiliger worden omdat er dan minder hard wordt gereden. De maximumsnelheid bij het kruispunt Laan op Zuid/Vuurplaat is 50 kilometer per uur.

24 uur per dag aan
In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau. Na drie jaar bekijkt het Openbaar Ministerie, na overleg met de politie en de gemeente, of de flitspaal nog nodig is.


Foto: Gemeente Rotterdam