Rotterdam sport slecht, dat zal de wethouder pijn doen

21 November 2020, 11:10 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
B&W Rotterdam
Wethouder De Langen

De pas uitgekomen gemeente-atlas meldt dat van de 50 gemeten gemeenten in ons land Rotterdam op de 46e plaats staat als het gaat om deelname aan sport. Rotterdam heeft ongeveer de sportiefste sportwethouder van Nederland, die hardloopt en fietst en ooit nog als voetballer begeerd werd door eredivisieclub Willem II, ‘’maar’’, wijzend naar de 46e plek, ‘’dit moet toch beter kunnen’’, vindt GroenLinks-raadslid Smet, die in Rotterdam werkzaam is in het onderwijs.

‘’Een opvallende bevinding uit de atlas is dat het investeren in sportaanbod niet direct leidt tot meer sportdeelname. Sociaaleconomische context lijkt belangrijker dan het sportaanbod’’, schrijft hij aan sportwethouder De Langen, met een klein toegevoegd sneertje: ‘’Heeft u al kennis genomen van de atlas? Indien niet, neemt u de suggestie van GroenLinks over om dit spoedig te gaan doen?’’ Waarna hij zijn brief slim mee laten ondertekenen door CDA-raadslid Eskens, omdat de wethouder uit die kring van de Christendemocraten komt.

Smet en Eskens geven De Langen de suggestie om met beter scorende gemeenten om tafel te gaan, bijvoorbeeld Utrecht en Nijmegen, om zodoende te kijken welke aanbevelingen naar de Rotterdamse praktijk vertaald kunnen worden?