mainImage

Rotterdam start dinsdag met forse vergroening van Museumpark

5 juli 2022, 08:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De komst van Depot Boijmans Van Beuningen is voor de gemeente Rotterdam een mooie aanleiding om de buitenruimte in en rond het Museumpark te vergroenen. De werkzaamheden starten dinsdag.

Het gebied rond het Museumpark wordt de komende twee jaar getransformeerd tot een modern, groen en prettig stukje Rotterdam waar men kan wandelen, fietsen of sporten. Naar verwachting is de herinrichting voor de zomer van 2023 klaar.

Er komt op het voorplein rondom het depot veel groen in nieuwe plantvakken, met zitplaatsen langs de randen. Daarnaast komen er 75 bomen in het gebied en wordt de huidige bestrating vervangen door donkergrijs natuursteen. De vijvers bij Het Nieuwe Instituut krijgen een veel groenere inrichting. Er komt een wandelvlonder over de vijver tussen Café Westkop en de entree van Het Nieuwe Instituut. Onder de vijver komt een opslag waar bij veel regen het water in kan worden opgeslagen. Dat kan gebruikt worden om de waterkwaliteit in de vijvers te verbeteren en te gebruiken bij watertekort in droge periodes.

De oostkant van de straat Museumpark en de gehele Jongkindstraat krijgen een opknapbeurt. De definitieve herinrichting van de straat Museumpark wordt pas enkele jaren later aangebracht. Dat heeft te maken met de werkzaamheden voor de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen, die (naar verwachting) in 2028 klaar is. Tussen zomer 2022 en voorjaar 2023 krijgt het evenementendek een nieuwe inrichting door een combinatie van een nieuwe bovenlaag en veel groen. Zo wordt het een plek voor zowel festivals als een plek om te recreëren buiten de evenementen om.


Foto: Rotterdam.nl