mainImage

Rotterdam The Hague Airport week dicht vanwege onderhoud

25 november 2021, 11:48 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gaat vanaf maandag 07.00 uur  zeven dagen op slot vanwege een grote onderhoudsbeurt op en nabij de taxibaan voor vliegtuigen. Alleen de politie- en traumahelikopter kunnen nog gebruik maken van het vliegveld. Al het andere verkeer kan tijdens de 7-daagse sluiting geen gebruik maken van de kilometerslange taxibaan Victor en daarmee niet van de enige start- en landingsbaan.

Volgens het 65-jarige vliegveld is de taxibaan hard toe aan een opknapbeurt. Het laatste grote onderhoud dateert al van eind jaren negentig. Het onderhoud is nodig om de veiligheid voor het taxiënd vliegverkeer te kunnen blijven garanderen. Op dit moment kent het asfalt teveel scheuren en gaten. De taxibaan krijgt helemaal nieuw asfalt om dit op te lossen. De twee intersecties aan beide uiteinden van de taxibaan worden zelfs verbreed en voorzien van nieuw asfalt. 

Rotterdam The Hague Airport verwacht gedurende de werkzaamheden geen geluidsoverlast voor omwonenden. Ook voor gebruikers probeert RTHA de overlast te beperken. Vliegverkeer maakt in deze week gebruik van Schiphol en Eindhoven Airport.


Foto: RTHA