Rotterdammer (21) aangehouden voor datadiefstal GGD

4 February 2021, 15:58 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft donderdag opnieuw een verdachte aangehouden in verband met het datalek bij de GGD. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. Inmiddels zijn in deze zaak vijf mensen aangehouden, meldt de politie.

Eerder zijn al vier GGD-medewerkers in deze zaak aangehouden omdat ze privégegevens zouden hebben verhandeld van mensen die zich op corona hadden laten testen. Het gaat om een 23-jarige man uit Alblasserdam en een man van 21 jaar uit Heiloo die beiden in een callcenter van de GGD werkten.

Dinsdag werd de derde verdachte aangehouden, een 25-jarige man uit Amstelveen. Woensdag arresteerde de politie een 22-jarige man uit Heiloo. De politie doet nog onderzoek, onder meer naar de omvang van de datadiefstal, en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bij het datalek, dat ontdekt werd door RTL Nieuws, zijn onder meer adresgegevens, telefoonnummers en burgerservicenummers (bsn) gestolen. Volgens RTL Nieuws werd de GGD al maanden voor de datadiefstal gewaarschuwd door eigen medewerkers over de kwetsbaarheden rondom de coronasystemen. Deze zorgen zouden leidinggevenden hebben weggewuifd.


Door: ANP