Rotterdammer Delano G. 'beleefde jongen die kon treiteren'

9 July 2021, 08:44 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De vermoedelijke schutter van de aanslag op Peter R. de Vries hoopte ooit door te breken als danser of rapper. Hij deed mee aan een dansprogramma op tv en had een eigen muzieklabel, maar een grootheid werd hij niet. Delano G. (21) uit Rotterdam gleed af naar de criminaliteit, maar krijgt nu alsnog landelijke bekendheid, schrijft het AD in een profiel.

‘Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.’ Op het grootste hiphop-platform van Nederland, 101Barz, is één nummer te vinden van Delano In Bouw op mezelf geeft de man die dinsdagavond vijf kogels zou hebben afgevuurd op Peter R. de Vries een inkijkje in wat hem de laatste tijd bezighield. Doekoe, money ofwel geld, is een rode draad in zijn teksten. En het plegen van misdrijven. ‘School en werk werkten niet, dus ik koos voor de straat. Wij gaan bij de buren naar binnen, terwijl jij diep slaapt.’

Hij richtte drie jaar geleden een eigen platenlabel op, maar twee maanden geleden sloot hij de deuren van Demper Music. Het moet hem pijn hebben gedaan, want Delano was volgens een jeugdvriend en straatgenoot altijd al iemand die zich wilde bewijzen.


Door: ANP