Rotterdammer veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs voor doden baby

8 June 2023, 14:10 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De 23-jarige Rotterdammer Ruud S. is donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zes maanden oude dochtertje Emily. Hij sneed op 17 juli vorig jaar haar hals door in de slaapkamer van een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois.

De rechtbank heeft S. veroordeeld voor doodslag, omdat er onvoldoende bewijs ligt voor een vooropgezet plan waarmee het Openbaar Ministerie moord wilde aantonen.

De rechtbank oordeelt dat S. ten tijde van de moord in een psychose zat en aan verschillende stoornissen lijdt, waaronder schizofrenie. Door de paranoïde waanbeelden is de moord hem in sterk verminderde mate toe te rekenen.

Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel en tbs geëist. De officier van justitie had de celstraf geëist "gelet op de aard en de gruwelijkheid van het feit". De celstraf valt drie jaar lager uit, omdat de rechtbank uitgaat van doodslag en niet van moord en omdat zij rekening houdt met de stoornissen van de man.

De zaak over de babymoord is behandeld door de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem, omdat de verdachte in dienst is van defensie als ICT'er.


Door: ANP