mainImage

Rotterdammers frauderen voor 100 duizend euro met online shoppen

23 juni 2022, 14:23 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Pakketjes bestellen met de gegevens van iemand anders. Die pakketjes vervolgens onderscheppen en doorverkopen. De oplichter pakt de winst, het slachtoffer krijgt de rekening van een pakketje dat hij nooit besteld en nooit ontvangen heeft. Dit heet bestelfraude en duizenden mensen worden op deze manier helaas slachtoffer. Twee mannen en een vrouw uit Rotterdam zijn woensdag aangehouden op verdenking van deze vorm van oplichting. Bij de doorzoeking vonden agenten ruim 200 dozen met merkschoenen en (designer)kleding.

Begin februari belde een 31-jarige vrouw uit Friesland de politie omdat zij slachtoffer was geworden van oplichting. Iemand had op haar naam drie pakketten besteld bij een schoenenmerk. Via een betaaldienst waarbij de rekening pas na levering kwam, op haar naam. Die pakketjes werden doorgestuurd naar een afhaalvestiging in Rotterdam. De politie startte het onderzoek met medewerking van PostNL. Het postbedrijf deed een analyse op het account waarmee de bestelling was gedaan.

Verder politie-onderzoek leidde naar de verdachten die woensdagochtend zijn aangehouden in twee woningen in Rotterdam. Het gaat om twee mannen van 21 jaar en een 51-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij hebben vermoedelijk voor meer dan 100 duizend euro buit gemaakt. Ook worden zij verdacht van heling en witwassen. Een van de jongens wilde nog via het balkon te vluchten, maar ook hij zit vast en wordt verhoord. Bij de doorzoeking vonden agenten ruim tweehonderd dozen met merkschoenen en (designer)kledingen. In de wonig lagen ook airsoftwapens welke in beslag zijn genomen om te onderzoeken of de verdachten deze hebben gebruikt bij hun cirminele activiteiten. Ook werden gegevensdragers en telefoons in beslag genomen en rekeningen bevroren.

 


Foto: ANP