Rotterdamse drugscriminelen aangepakt: 44 arrestaties

19 October 2020, 08:50 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Rotterdamse criminelen zijn op grote schaal geïnfiltreerd in het Limburgse drugsmilieu. Alleen al dit kalenderjaar zijn er 44 verdachten gearresteerd in een groot onderzoek naar deze drugscriminelen. Dat bevestigt justitie na onderzoek van L1.

"Het is bekend dat de regio Limburg bekendstaat als een plaats waar men, op grote schaal, handelt in verdovende middelen. Waaronder cocaïne en heroïne", staat in een politiedossier dat in handen is van L1. Er wordt beschreven dat het voornamelijk Rotterdammers zijn die 'runnen' in Limburg en dat zij al jaren in de provincie verblijven en zijn samengeklonterd in criminele organisaties.

De politie omschrijft de groepen uit Rotterdam als gevaarlijk. "We constateren dat de leden van die criminele organisaties, gezien de steeds harder wordende concurrentie, steeds vaker het geweld niet schuwen." En, niet onbelangrijk, steeds vaker worden er vuurwapens gebruikt om conflicten te beslechten. De Rotterdamse groep heeft volgens de politie "het gevoel van onaantastbaarheid".