Dagblad010 | Rotterdamse ondernemers zijn klaar met verkeersexperimenten
mainImage

Rotterdamse ondernemers zijn klaar met verkeersexperimenten

4 mei 2021, 08:37 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Bijna alle ondernemers in de Rotterdamse binnenstad willen geen nieuwe verkeersproeven omdat hun zaak daardoor slecht bereikbaar is. Ook automobilisten zijn niet te spreken over de gevolgen van wegafsluitingen. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gebiedscommissie Centrum.

De commissie was niet blij met de niet-gecommuniceerde plannen van mobiliteitswethouder Judith Bokhove, die het Kruisplein en het Eendrachtsplein moeilijk toegankelijk liet maken. "Er werd alleen aan fietsers en wandelaars gevraagd of ze het prettig vonden dat ze meer ruimte hadden gekregen, automobilisten of ondernemers is niks gevraagd", verzucht gebiedscommissievoorzitter Hennie van Schaik.

Twee derde van de bewoners en ondernemers geeft aan dat ze niet door de gemeente zijn gevraagd om mee te denken over de maatregelen, 75 procent van de ondernemers had "een negatieve eerste indruk over de maatregelen". De maatregelen hoeven ook niet meer terug te keren als het aan hun ligt, zo blijkt uit het onderzoek, 95 procent van de ondernemers en bijna tachtig procent van de automobilisten wil niet dat ze terugkomen.