Rotterdamse politici niet naar kerstdiner: 'Nu totaal ongepast'

7 December 2022, 09:06 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR
Ellen Verkoelen.

Raadsleden van vijf Rotterdamse fracties boycotten het jaarlijkse kerstdiner in het stadhuis, volgende week. Ze vinden het ongepast nu zoveel mensen in de stad het zwaar hebben, meldt het AD. In plaats daarvan organiseren ze een alternatief kerstdiner op dezelfde avond, maar dan voor honderd Rotterdammers die het financieel moeilijk hebben. De raadsleden koken voor hen een maaltijd in een opvanglocatie in de wijk Charlois.

"Met de steeds extremere armoede in onze stad vinden wij het niet gepast om ons te laten fêteren door het college", zegt initiatiefnemer Ellen Verkoelen (50Plus). "Veel mensen weten niet meer hoe ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Dan gaan wij toch niet decadent dineren in het stadhuis? Ik vind dat echt een totaal verkeerd signaal."

Ook de fractie van Bij1 en een aantal raadsleden van PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren kiezen voor het alternatieve diner in plaats van dat in het stadhuis. De fractie van Volt sluit bij beide diners aan, zowel die in het stadhuis als het alternatief in Charlois.


Door: ANP