Rotterdamse PVV-staatssecretaris Coenradie vindt 'niets' van omvolking

24 June 2024, 15:53 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Ingrid Coenradie.

De aspirant-staatssecretaris Ingrid Coenradie (Justitie en Veiligheid) uit Rotterdam weigert zich uit te spreken over de omstreden omvolkingstheorie. Herhaaldelijk weigert ze in haar hoorzitting in de Tweede Kamer uitspraken van andere aanstaand kabinetsleden hierover te "recenseren". Kamerleden willen weten of ze afkeurt dat aspirant-minister Marjolein Faber in het verleden in de Eerste Kamer heeft verwezen naar de theorie die wordt gebruikt in extreemrechtse kringen.

Dat Coenradie geen uitspraken terug wil nemen van anderen die namens de PVV in het kabinet gaan, "daarin wil ik best meegaan", zegt Ismail el Abassi van DENK. "Maar ik wil hem algemener, breder trekken. Wat vindt mevrouw Coenradie van de omvolkingstheorie sec?"

"Ik vind helemaal niets van de omvolkingstheorie. Ik vind dat wij de rechtstaat moeten beschermen", luidt het antwoord van Coenradie. Net als andere PVV-kandidaten verwijst ze steeds naar de afspraken in het hoofdlijnenakkoord om de rechtstaat te respecteren. "Ik verwacht niet dat we meer antwoord gaan krijgen van mevrouw Coenradie", verzucht El Abassi later na veel doorvragen.
 

 


Door: ANP