Rotterdamse straattandarts in race voor titel Tandarts van het Jaar

22 February 2024, 09:13 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De Rotterdamse tandarts Didi Landman is een van de 3 genomineerden voor de titel Tandarts van het Jaar. Landman neemt het op tegen Arjan van den Dorpel uit Yerseke en Auke Westerhout uit Rolde. Tandartsenvereniging KNMT reikt deze onderscheiding uit aan een tandarts die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de mondzorg.

Landman is genomineerd vanwege haar inzet als straattandarts voor Rotterdamse dak- en thuislozen. Ze wordt omschreven als “tandarts met een hart van goud”. Vrijdag 1 maart wordt de prijs uitgereikt en weet Landman of ze gewonnen heeft.

Landman is ook een van de drijvende krachten achter de Sociale Tandarts Rotterdam, een collectief van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten dat tandheelkundige noodhulp voor dak- en thuislozen biedt. Dit collectief is genomineerd voor de KNMT Mondzorg Award, een onderscheiding voor het beste initiatief dat bijdraagt aan het bevorderen van de mondgezondheid in Nederland of daarbuiten.

De titel Tandarts van het Jaar en de KNMT Mondzorg Award worden in 2024 voor de eerste keer uitgereikt. Er is ook een prijs voor de Tandheelkundestudent van het Jaar. Samen vormen ze de Apollonia Awards, genoemd naar de beschermheilige van de tandartsen.