Rotterdamse Wartburg College doet mee aan Cleanup Day

14 September 2020, 22:41 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Honderden Rotterdammers gaan zaterdag 19 september met de prikstok op pad om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Dit doen zij tijdens World Cleanup Day: ’s werelds grootste opschoonactie van het jaar. Burgers, bedrijven en gemeenten van over de hele wereld steken gezamenlijk de handen uit de mouwen om de omgeving op te ruimen.

In Rotterdam gaan 110 brugklasleerlingen van het Wartburg College de straat op om het gebied rond de school afvalvrij te maken. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon.

Het Rotterdamse Wartburg College (locatie Revius) doet al jaren mee aan World Cleanup Day. Brugklasleerlingen krijgen eerst een les over het belang van het opruimen van afval om vervolgens de straat op te gaan met de grijper. Het is voor jongeren lastig om te begrijpen hoe een chipszakje in een Rotterdamse straat uiteindelijk in de natuur terecht kan komen en uitleg is daarom ook hard nodig, vertelt Bart Verschoor, docent maatschappijleer op het Wartburg College.

“De leerlingen zijn in deze omgeving helaas zelf ook de vervuiler. Door mee te doen aan de World Cleanup Day en aandacht te besteden aan de plasticsoep ruimen we niet alleen het gebied rond de school op, maar dragen we ook bij aan de bewustwording van de gevolgen van afval op straat. Zo hopen we vervuilend gedrag in de toekomst te verminderen.”