mainImage

Ruim 700 kilo coke (waarde 57 miljoen) onderschept in haven

24 november 2021, 17:52 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De douane heeft de afgelopen dagen meerdere partijen coke gevonden in vier verschillende containers in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om om 759 kilo drugs, met een straatwaarde van bijna 57 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd, meldt het Openbaar Ministerie.

De meeste drugs werden gevonden in een container vol met mango's, die woensdag 17 november de haven binnenkwam op een schip uit Brazilië. In de container zat 497 kilo cocaïne. De mango's waren bestemd voor een bedrijf in Bleiswijk, volgens het Openbaar Ministerie heeft dat bedrijf niet met de smokkel te maken.

De overige drugs werden gevonden in containers die zondag de haven binnenkwamen. In een container vol bevroren vis uit Ecuador werd 35 kilo gevonden, verstopt bij de koelmotor van de container. Ook werd er drugs gevonden in twee containers uit Brazilië met bevroren lime juice, waarvan in een 47 kilo en in de ander 180 kilo cocaïne zat verborgen. De bedrijven in Spanje en Duitsland waarvoor deze containers bestemd waren hebben niks met de drugssmokkel te maken, aldus het OM.

Het HARC-team, waarin douane samenwerkt met FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, onderzoekt de zaak.


Door: ANP | Foto: Pixabay