Samenwerking BPD en Krajicek Foundation versterkt Rotterdamse wijken

3 April 2024, 17:33 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Krajicek Foundation/Maaike Petri

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Zuidwest wordt maatschappelijk partner van de Richard Krajicek Foundation in Rotterdam en ondersteunt daarmee de komende drie jaar het Krajicek Scholarship-programma. BPD biedt vier jongeren uit Rotterdam tussen de 16 en 26 jaar een studiebeurs aan. Hiernaast nemen zij deel aan een lesprogramma op de Krajicek Academy waar zij alles leren over het werk op de Krajicek Playgrounds en waar aandacht is voor hun talentontwikkeling.

Naast het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor kinderen op verschillende playgrounds in Rotterdam, vormen de Krajicek Scholarshippers ook een vertrouwd gezicht in de wijk. Zo zetten BPD en de Krajicek Foundation zich gezamenlijk in voor sportieve en sociaal verbonden wijken. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van BPD om bij te dragen aan gezonde wijken waar kinderen veilig kunnen spelen. De werving van de Krajicek Scholarshippers voor de vier playgrounds in de Rotterdamse buurten waar BPD actief is of wil zijn, is inmiddels gestart.

Over Krajicek Foundation
Kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. De Krajicek Foundation biedt kinderen de kans om minimaal één uur per dag onbezorgd te kunnen bewegen op een plek in de buurt: de Krajicek Playgrounds. Op deze multifunctionele sportvelden, die veelal in aandachtswijken gerealiseerd worden, motiveren (sport)professionals en Krajicek Scholarshippers jongeren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en hun talent te ontdekken. 

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 384.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds' op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland.