Scanauto’s in Rotterdam bekeuren veel te snel

4 September 2020, 17:46 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Er schijnt een onrechtvaardigheid te zitten in het uitvoeringssysteem van scanauto’s. Rotterdammers die net zijn komen aanrijden krijgen een boete via een scanauto nog voordat zij de mogelijkheid hebben gekregen om een parkeerkaartje te halen en te betalen.

Volgens raadslid Achbar hebben parkeerders slechts vijf minuten de tijd voor het kopen van een parkeerkaartje. Rare zaak, vindt hij, in aanmerking genomen dat parkeerautomaten op soms wel meer dan 300 meter van elkaar staan.

De parkeerfrustratie heeft gezorgd voor een flinke stijging van het aantal boetes. Maar ook het aantal bezwaren tegen de bekeuringen steeg hard, weet Achbar van Denk. ‘’Er zou namelijk sprake zijn van een flink aantal ‘onterecht’ uitgeschreven boetes. Wij hebben vooral klachten van automobilisten gekregen die beboet waren tijdens het laden en lossen of tijdens het kopen van een parkeerkaartje.’’

‘’Automobilisten zijn overgeleverd aan de willekeur waarmee boetes worden gegeven als gevolg van gescande kentekens’’, schrijft hij aan fietswethouder Bokhove, met de daaraan gekoppelde vraag of zij bekend is met de frustraties van Rotterdamse automobilisten die onterecht een bekeuring krijgen door scanauto’s? Ook stelt hij haar voor in elk geval de tijd van melden en betalen te verruimen.