Scholen en GGD'en in gesprek over prikken voor jongeren

10 August 2021, 08:52 uur
Rotterdam & Regio , Den Haag & Regio
mainImage
ANP

In verschillende van de 25 GGD-regio's, waaronder Den Haag en Rotterdam, bespreken onderwijsinstellingen en de GGD met elkaar hoe ze scholieren en studenten bij de opening van het nieuwe schooljaar kunnen interesseren voor coronaprikken. Dat bevestigt een woordvoerster van de GGD na een bericht in de Volkskrant.

Waar dat allemaal gebeurt, kon ze niet precies zeggen omdat het een zaak is van de regio 's zelf. Soms is er al sprake van de aanvraag voor een prikbus in de buurt van de school, die dan ook zal worden gestuurd, soms zijn de gesprekken ook nog maar in een verkennende fase.

De focus van de initiatieven ligt puur op voorlichting aan de vaccinatiekandidaten, of ze zich echt laten prikken kunnen ze uiteindelijk altijd zelf bepalen. De GGD verstrekt de nodige voorlichtingsmaterialen.

Tieners kunnen sinds begin vorige maand coronaprikken krijgen, maar stromen nog niet echt massaal toe. Er zijn niet alleen dergelijke contacten met middelbare scholen, maar ook met hogescholen en universiteiten, aldus de GGD.


Door: ANP