Scholieren Emese Bene en Rintse Tasma in finale voorleeswedstrijd

17 March 2023, 11:50 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

Op 24 maart 2023 strijden de Zuid-Hollandse brugklas-schoolkampioenen onder wie Emese Bene van het Maerlant Lyceum en Rintse Tasma van het Driestar-Wartburg in Rotterdam in de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! Dit is dé voorleeswedstrijd voor alle brugklassers. Eerstejaars leerlingen van middelbare scholen lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken.

Met het voorleesproject Read2Me! zetten de bibliotheken in op de combinatie voortgezet onderwijs en leesbevordering. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte de landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Noord-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!. 

Zuid-Hollandse finale

Afgelopen maanden hebben de rondes plaatsgevonden in verschillende Zuid-Hollandse bibliotheken. De winnaars komen van scholen uit Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Klaaswaal, Maassluis, Oegstgeest, Rotterdam, Spijkenisse. Zie bijgevoegd programma voor meer informatie. De provinciale finale wordt aangestuurd door een enthousiaste Manu van Kersbergen. De driekoppige jury, met daarin Jacoline van den Berg, Voorleesexpress Rotterdam, Maritza Dubravac werkzaam bij Singel Uitgeverijen, Amber Maas, docent, maakt de uiteindelijke winnaar bekend. 

Landelijke finale
De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 3 juni 2023 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).