Sneltestcapaciteit Ridderkerk verdubbeld voor Feyenoord-duel

17 May 2021, 18:47 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Het bedrijf dat voor Stichting Open Nederland (SON) in Rotterdam en omstreken gratis sneltests afneemt, verdubbelt de komende dagen zijn testcapaciteit voor het play-offduel tussen Feyenoord en Sparta woensdagavond. Dat zegt Spoedtestcorona tegen het ANP. Bij die wedstrijd zijn maximaal 6500 fans welkom.

In de testlocatie van Spoedtestcorona in Ridderkerk kunnen normaal 2000 sneltests per dag worden afgenomen. De komende dagen wordt die capaciteit verdubbeld om in en nabij Rotterdam wonende Feyenoordsupporters van een sneltest dicht bij huis te voorzien. Anders moesten zij uitwijken naar sneltestlocaties in bijvoorbeeld Gouda of Den Haag. SON heeft als doel om de reistijd van postcodegebied naar testlocatie voor 90 procent van de Nederlanders onder de twintig minuten te houden.

Vanaf nu kunnen mensen sneltestafspraken maken bij de zeven nieuwe testaanbieders die SON na een openbare aanbesteding contracteerde. Daar is Spoedtestcorona er een van. De zeven partijen moeten samen een extra testcapaciteit van 120.000 testen per dag verzorgen. Op een tweede openbare aanbesteding voor nog eens 105.000 sneltests per dag reageerden 22 partijen. Deze week maakt SON bekend welke testaanbieders zijn geselecteerd.

Ook in Utrecht wordt woensdag play-offvoetbal gespeeld, tussen FC Utrecht en FC Groningen. Daar zijn maximaal 3000 fans welkom. Of daarvoor de sneltestcapaciteit in Utrecht en omstreken wordt opgeschaald, is niet bekend.


Door: ANP