Sparta brengt met nieuw tenue ode aan overleden Jules Deelder

24 November 2022, 11:47 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Orange Pictures

Sparta Rotterdam heeft er een nieuw tenue bij dit seizoen. De Rotterdamse club wil met het derde tenue een ode brengen aan Jules Deelder, die donderdag 78 jaar zou zijn geworden. Deelder, met zijn kenmerkende zwarte sikje en dito zonnebril, was een markante Rotterdammer en groot Sparta-aanhanger. Hij luisterde naar de bijnaam 'nachtburgemeester van Rotterdam' en maakte als Spartaan vele hoogte- en dieptepunten bij de club mee.

In zijn dichtwerk bracht hij veelvuldig een ode aan zijn favoriete club. Met het nieuwe shirt brengt de club nu een ode aan hem.

Het derde tenue van Sparta is om die reden volledig zwart, inclusief de logo's en het Spartaans gedicht op een zwarte badge. Ook is er een handtekening van Deelder op het shirt terug te vinden. Het shirt zal tijdens een aantal uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft gedragen worden.

Naast het shirt verschijnt er ook een speciaal trainingsjack, waar het hoofd van Deelder op staat. De speciale kleding werd gemaakt met goedkeuring van de familie Deelder.