Staak strijd met Raad van State en leg N.V. Stadion dwangsom op

2 June 2022, 11:14 uur
Rotterdam & Regio , Politiek
mainImage
Verkoelen (links) en Van der Velden (rechts)

De Rotterdamse fracties van de Partij voor de Dieren en 50Plus vragen vandaag aan de overige politieke partijen in de gemeenteraad om het huidige college van B&W in de laatste dagen van haar bestaan op te dragen het bestemmingplan Feyenoord City terug te trekken, de strijd bij de Raad van State te staken en een nieuw bestemmingplan op te stellen voor het plangebied aan de oevers van de Nieuwe Maas zonder een nieuw voetbalstadion.

De beide partijen krijgen op voorhand steun van de nieuwe fractie BIJ1 in de Rotterdamse gemeenteraad. Het onderwerp komt naar inschatting vanmiddag aan de orde in de laatste reguliere gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces en voor de afsluiting van de nieuwe coalitievorming.

Ellen Verkoelen van 50Plus wil dat de persconferentie van de BVO Feyenoord van 21 april jongstleden beschouwd wordt als het definitieve einde van de plannen voor de bouw van een nieuw stadion en dat de gemeente Rotterdam dit ook zodanig gaat communiceren en uitdragen naar de Raad van State, de raad, Feyenoord en de supporters. En verder dat de driepartijenovereenkomst met Stadion Feijenoord N.V. en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (STIGAM) wordt opgezegd.

Raadslid Ruud van der Velden van de PvD eist verder dat het stadsbestuur serieus gaat onderzoeken of het mogelijk is een last onder dwangsom op te leggen aan de eigenaar van de N.V. Stadion Feyenoord vanwege de verloedering van het stadion. De Kuip is een gemeentelijk monument en Van der Velden vindt het hoogtijd voor werkzaanheden die het behoud hiervan garanderen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat er zo’n dwangsom wordt opgelegd. Eerder gebeurde dat met het onderhoud van het monument Poortgebouw aan de Stieltjesstraat.

zie ook:

https://dagblad010.nl/Columns/burgemeester-als-feyenoord-nee-zegt-bedoelt-ze-ook-nee-