'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

11 April 2021, 19:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP
Jolanda Jansen.

De start van de opbouw van het podium voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy is niet alleen een "belangrijk en gedenkwaardig" moment voor Ahoy, maar voor de hele evenementenbranche. Dat zei Jolanda Jansen, naast directeur van Ahoy ook woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, zondag vlak nadat de eerste vrachtwagens met spullen voor het muziekfestijn arriveerden.

Jansen blikte kort terug op een "intensief jaar" voor de hele sector. Als gevolg van de coronapandemie en de genomen maatregelen om verspreiding van het dodelijke virus te voorkomen, lag de evenementenbranche maandenlang stil. Zoals het er nu naar uitziet, is het Eurovisie Songfestival het eerste grootschalige internationale evenement dat met publiek doorgaat.

Dat publiek kan volgende maand, bij de halve finales en grote finale van het songfestival, helpen "een visitekaartje voor de Nederlandse evenementenbranche" af te geven. "Het is voor televisiekijkers altijd leuk om enthousiaste fans op de tribune te zien", aldus Jansen. "De branche kan zo internationaal laten zien dat we het maximale doen binnen wat verantwoord en veilig is."

Big smiles

De opbouw van het songfestivalpodium is ook een uitkomst voor de honderden crewleden die betrokken zijn bij het omvormen van Ahoy tot dé songfestivallocatie. "Het voelt goed dat hier heel veel mensen zijn die heel lang hun werk niet hebben kunnen doen en nu weer wel. Dat maakt ze heel blij", zag Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. "Ik zag vandaag achter de mondkapjes heel veel big smiles. Die mensen mogen nu weer doen waar hun hart ligt."

Ahoy-directeur Jansen beaamt dat. "Weer de energie voelen, het geluid van de rollende flightcases, de mensen die bezig zijn met de opbouw. Dát is waar wij adrenaline van krijgen."


Door: ANP