Tentoonstelling Yes to All van Sylvie Fleury in de Kunsthal

12 April 2024, 09:54 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Felgekleurde autowrakken staan geparkeerd voor de Kunsthal. Dat heeft alles te maken met de tentoonstelling 'Yes to All' van de Zwitsers kunstenaar Sylvie Fleury. Haar provocerende installaties, sculpturen, readymades en schilderijen zijn voor het eerst in Nederland te zien. Ze maakt gebruik van moderne reclamestrategieën zoals aandachttrekkende slogans, felgekleurde neonlichten en verleidelijke presentaties, waarmee ze de grenzen tussen hedendaagse kunst en het consumentisme verkent.

Met elementen uit de mode- en filmwereld, popcultuur, autosport en kunstgeschiedenis creëert Fleury keer op keer onverwachte nieuwe verhalen, altijd met een flinke dosis humor en eigenzinnigheid! De auto's verwijzen naar de machocultuur binnen de autosport en spelen een grote rol in haar werk. Ze gebruikt Amerikaanse oldtimers om flesjes foundation en potjes rouge te verpletteren, of beschildert verwoeste exemplaren met knalroze Givenchy nagellak.

Door neonborden met ‘Faster Bigger Better’ en video’s van luidruchtig optrekkende auto’s te tonen, zet ze de mannensport op een sensuele en erotische manier neer. De tentoonstelling in Kunsthal is kortgeleden begonnen en loopt tot 8 september 2024. Adres: Kunsthal Rotterdam Museumpark, Westzeedijk 341