Dagblad010 | Treft bezuiniging nieuw stadion ook de Legioenzaal?
mainImage

Treft bezuiniging nieuw stadion ook de Legioenzaal?

10 april 2021, 02:44 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De bouwkosten voor het nieuwe Feyenoord-stadion moeten drastisch omlaag om het prestigeobject van het stadsbestuur van Rotterdam te redden. Volgens de kritische supporters van Feyenoord is daar ook een begin mee gemaakt door het schrappen van hun Legioenzaal. Het bericht staat op het altijd goed geïnformeerde FR-KC-site. Binnen de supportersfamilie van Feyenoord heeft dat op socialmedia geleid tot een explosie aan verwijtende reacties.

De informatie over die bouwbezuiniging – nodig om nieuwbouw te redden - zou staan in het rapport van Deloitte, dat pas over enkele dagen in volledigheid aan de raad en het stadsbestuur wordt aangeboden. Binnen de gemeenteraad is alleen raadslid Tak (PvdA) en burgerlid Jaap Rozema (Partij van de Dieren) op de hoogte van de inhoud van het incomplete Deloitte-rapport. En verder het stadsbestuur.

Niettemin zegt de Feyenoord-site FR-KC dat binnen de bezuinigingsoperatie van de N.V. Stadion Feyenoord ook de gehele LED-boarding en verder de architectonische afwerking aan de onderzijde van de tribunes is geschrapt. Hun conclusie: het wordt dus een betonnen bak. En tenslotte als reddende bezuiniging, het heilige der Heiligen: de Legioenzaal.