mainImage

Triest regionaal dagrecord: 546 corona-infecties

30 september 2020, 18:51 uur
Rotterdam & Regio

Zware coronacijfers in de GGD-regio Rotterdam Rijnmond, omdat er sprake is van een dagrecord: 546 vastgestelde positief geteste mensen. Sinds de uitbraak in maart van dit jaar is dit aantal nog nooit gehaald. Toch zeggen experts dat het heel goed mogelijk is dat wanneer er in maart en april intensief was getest – vooral onder jongeren – dat dit getal toen ook gehaald zou zijn en wellicht zou het toen nog veel hoger geweest zijn.

De dagcijfers zijn van het RIVM. Om onverklaarbare redenen wijken die vaak af van de regionale GGD. Bovendien telt de GGD Rotterdam-Rijnmond sinds kort anders dan maanden ervoor. Voorheen kon men per week (per gemeente) de statistieken zien. Dat gaf een helder gemiddelde. Nu worden per dag getallen bekend en – voor het algemene beeld - per veertien dagen. Met als gevolg dat de logische lijn vanaf maart niet meer te herkennen is. Het hoort bij de verwarring. 

Het RIVM meldt woensdag twee nieuwe sterfgevallen. Het gaat om een Dordtenaar en een Rotterdammer die aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden.

 


Foto: Stockfoto