Twee ouderen in IJsselmonde slachtoffer van babbeltruc

7 September 2020, 16:59 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Twee ouderen in IJsselmonde zijn dit weekend slachtoffer geworden van een babbeltruc. Eén van de slachtoffers werd daarbij beroofd van onder andere haar eigen trouwring en de trouwring van haar overleden echtgenoot. 

Een blanke vrouw van ongeveer 35 jaar met donker haar wist zaterdagavond binnen te komen bij een oudere mevrouw aan de Kromme Hagen. In de huiskamer hebben de twee ruim een half uur met elkaar gesproken. Tijdens het handen schudden zijn waarschijnlijk de drie ringen het slachtoffer gestolen. Het gaat om een gouden ring met drie diamantjes, dat was haar trouwring, een gladde gouden trouwring van haar overleden man en een witgouden ring met drie steentjes erin. Toen de oplichtster weg ging, merkte de vrouw dat ze de ringen miste. 

Kort daarna, rond 18.30 uur, herhaalde dit incident zich, eveneens aan de Kromme Hagen. Een zogenaamde verpleegster kwam testen doen bij de oudere, slechtziende bewoonster. Ze is in een stoel neergezet waardoor er een tweede verdachte ongemerkt de woning binnen kon komen om de boel te doorzoeken. Later kwam de echte thuishulp, waardoor de babbeltruc aan het licht kwam. Er is niets gestolen, maar ook bij deze bejaarde vrouw zit de schrik er goed in.

De politie roept getuigen op zich te melden en is een onderzoek gestart. Men zoekt daarbij naar een vrouw van ongeveer 35 jaar en een lengte van 1,60 meter.