Uitspraak in zaak op tweede kerstdag doodgereden gezin Rotterdam

16 April 2024, 08:40 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

De slachtoffers waren een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse, een 36-jarige man uit Helmond en een 7-jarig meisje. De auto waarin zij zaten sloeg bij de aanrijding over de kop. Zij werden uit het voertuig geslingerd.

Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend op het Groene Kruisplein, een groot verkeerskruispunt in Rotterdam-Zuid waar een afrit van de snelweg A15 op uitkomt. Daar geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. A. zou met een te hoge snelheid, minimaal 134 en maximaal 170 kilometer per uur, door rood licht zijn gereden. Volgens het OM had hij driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

De verdachte heeft gezegd zich niets te kunnen herinneren van het ongeluk. De man raakte zelf zwaargewond en onderging meerdere operaties.
 

 


Door: ANP