Dagblad010 | Van Maanenbad laat Rotterdam kennismaken met watersport
mainImage

Van Maanenbad laat Rotterdam kennismaken met watersport

13 september 2021, 11:54 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Op zaterdag 18 september organiseren verschillende verenigingen leuke zwemactiviteiten in het Van Maanenbad. Dit gratis te bezoeken Zwemevent is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen.

Na een lange periode met beperkingen en lockdowns is het Van Maanenbad sinds juni weer open. Het Zwemevent is een ideaal moment om kennis te maken met de mogelijkheden om aan watersport te doen en de coronakilo’s er weer af te krijgen.

Het programma is voor jong en oud. Je kunt kennis maken met sporten als duiken, waterpolo, wedstrijdzwemmen en borstcrawltraining. De deelnemende verenigingen zijn duikvereniging De Grot, Blue Marlins Swimteam en ZC&PC Rotterdam.

Al deze verenigingen geven op 18 september korte demonstraties en clinics om bezoekers een indruk te geven van hun sporten. Wie enthousiast wordt, is natuurlijk welkom om lid te worden van een vereniging. In verband met de nog geldende coronamaatregelen is er beperkt plek, opgeven kan via een online reserveringssysteem.

Programma

Het Zwemevent start op 18 september om 13.00 uur. Tot 15.15 uur is er plek voor zestig kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Zij kunnen kennis maken met duiken, waterpolo en wedstrijdzwemmen. Door het maximum aantal bezoekers kunnen ouders helaas niet de jeugdactiviteiten bijwonen.

Daarna kunnen volwassenen van 15.45 tot 16.45 uur deelnemen aan duiken en borstcrawltraining. Alle deelnemers dienen minimaal in het bezit te zijn van een A-diploma.

Het Zwemevent is mede mogelijk gemaakt door Noord Sport. Bart Kleijweg, met Buurtlab een van de organisatoren, is enthousiast over de mogelijkheid die het Zwemevent biedt om na een lange periode van beperkingen weer met sport kennis te kunnen maken: “Ik ben vooral enthousiast over de inzet van de verenigingen die er voor zorgen dat deze dag georganiseerd kan worden. Ze steken veel energie om de zwemsport te beoefenen.  Ik hoop dat het net als voorgaande jaren weer een spetterend succes wordt.”


Foto: Van Maanenbad website