Verdachte ontkent schieten op rapper Feis

7 October 2020, 11:17 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De 26-jarige Silfano M., die verdacht wordt van de moord op de Rotterdamse rapper Feis, ontkent te hebben geschoten in de fatale nieuwjaarsnacht van 2019. "Ik heb het niet gedaan", zei M. woensdag meermaals in de rechtbank, op de eerste zittingsdag van zijn strafzaak.

De 32-jarige Faisal Mssyeh, de echte naam van rapper, werd op 1 januari vorig jaar om 04.00 uur ‘s nachts doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De broer van de rapper raakte daarbij zwaargewond.

"Ik ken ze niet eens", antwoordde M. op de vraag van de rechter of hij mogelijk problemen had met de broers. Veel getuigen wijzen M. als schutter aan. M. vertelde de rechtbank nog nooit een vuurwapen of munitie in handen te hebben gehad. M. erkent alleen dat hij in het café was waar volgens getuigen een ruzie ontstond, maar beroept zich regelmatig op zijn zwijgrecht. Hij wil bijvoorbeeld niet zeggen met wie hij in het café was en weet niet wie er wel zou hebben geschoten. "Ik heb alleen schoten gehoord."

M. is in mei vorig jaar opgepakt in het Limburgse Kerkrade, hij stond op de nationale opsporingslijst. Op de vraag waarom hij op een onderduikadres verbleef, gaf M. als verklaring: "Mijn foto ging de volgende ochtend om 11.00 uur al rond op social media. Ik werd ten onrechte beschuldigd, terwijl ik net drie maanden vrij was. In 2018 werd ik ook al eens opgepakt voor iets wat ik niet heb gedaan. Ze hebben het op me gemunt."

De rechtbank in Rotterdam trekt twee dagen uit voor de zaak. Woensdag in de loop van de dag krijgen de nabestaanden het woord. De officier van justitie komt donderdag met de strafeis.


Door: ANP