Verkeershinder in en rond Rotterdam door wegwerk en marathon

12 April 2024, 18:03 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Weggebruikers in en rond Rotterdam moeten komend weekeinde rekening houden met vertragingen en omleidingen. Dat komt door wegwerkzaamheden op de Ring van Rotterdam en op snelweg A13 en door de marathon van Rotterdam. Het evenement zorgt ervoor dat veel wegen in de stad zeker tot het einde van zondagmiddag afgesloten zijn.

De A13 tussen knooppunt Ypenburg en knooppunt Kleinpolderplein is vanaf vrijdag de komende vier weekenden dicht voor groot onderhoud, meldt Rijkswaterstaat. Ook op de A15 en A16 wordt gewerkt. Zondag is door de marathon ook de afrit Feijenoord op de A16 afgesloten.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de lokale wegen in Rotterdam te mijden en de omleidingsborden langs en boven de weg te volgen. De vertragingen kunnen oplopen tot een half uur.

Mensen die de hardlopers zondag willen aanmoedigen en met de auto naar Rotterdam willen reizen krijgen het advies om te parkeren op de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Vandaaruit is met het openbaar vervoer de stad eenvoudig bereikbaar.
 

 


Door: ANP