Vier jaar geëist voor steekpartij bij metrostation

1 September 2020, 17:41 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Een 19-jarige inwoner van Spijkenisse hoorde dinsdag vier jaar celstraf tegen zich eisen voor het neersteken van een 17-jarige plaatsgenoot bij metrostation Heemraadlaan. Het incident vond plaats op 15 februari van dit jaar.

Volgens het Openbaar Ministerie ging aan de steekpartij een ruzie vooraf en hadden beiden het al eerder met elkaar aan de stok gehad. Na een woordenwisseling, die al snel uitgroeide tot een fikse ruzie, trok de verdachte een mes en stak het slachtoffer meerdere keren.

Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en overleefde het ternauwernood, stelde het OM dinsdag in de rechtbank in Rotterdam. "Jongeren gaan steeds vaker met messen gewapend de straat op en aarzelen ook niet om die te gebruiken. Dat moet stoppen", aldus de officier van justitie op de zitting.

Naast de eis van vier jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag, eiste de officier een contactverbod van vijf jaar. Ook wil het OM dat de verdachte 3000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betaalt.


Door: ANP