mainImage

Virtuele Marathon Rotterdam met You'll never walk alone

24 oktober 2020, 10:08 uur
Rotterdam & Regio

De veertigste marathon van Rotterdam gaat dit weekend op een alternatieve manier toch door. Renners kunnen de ruim 41 kilometer afleggen op hun zelfgekozen route terwijl ze virtueel gesteund worden met geluid van publiek, ze horen You'll never walk alone van Lee Towers en krijgen elke kilometer de tussentijd door.

De marathon van Rotterdam zou oorspronkelijk plaatsvinden op 5 april, maar werd vanwege het coronavirus verplaatst naar 25 oktober. Met dezelfde reden gaat het evenement nu definitief niet door, maar de organisatie biedt de lopers zaterdag 24 en zondag 25 oktober een virtueel alternatief. Geen start aan de voet van de Erasmusbrug, maar eenieder voor de eigen deur. Via de app MyTrace kiest een loper de afstand, een hele of een kwart marathon, en de eigen route.

Tijdens het lopen worden er weetjes over highlights langs de route verteld en op verschillende punten moedigt virtueel publiek de renner aan. Muziek moet de loper opzwepen om de virtuele finish op de Coolsingel te halen.

Er waren 17.000 startbewijzen verkocht voor de jubileumeditie, die blijven geldig voor de volgende editie op 11 april 2021. De marathon van Rotterdam trekt normaal 950.000 toeschouwers.

Vorig weekend hield Amsterdam ook al een virtuele marathon. Daar hadden zich 6000 mensen voor aangemeld, een stuk minder dan de 45.000 lopers uit 140 verschillende landen die de hoofdstedelijke race normaal trekt.


Door: ANP