Volop feest op de Coolsingel bij finish Roparun

29 May 2023, 16:19 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Marco de Swart

In het centrum van Rotterdam is het volop feest bij het binnenhalen van de Roparun-teams. De 212 deelnemende teams startten zaterdag vanuit Twente en finishen vandaag op de Coolsingel. De deelnemers worden vol enthousiasme door het publiek en de vrijwilligers van de Roparun binnengehaald. Het eerste team dat vanochtend over de finish kwam was Team 34 – Verkenningspeloton. Het laatste team wordt rond 18.00 uur verwacht in Rotterdam.

Dit jaar vond het evenement voor de derde keer volledig in Nederland plaats. Onderweg werden de teams in diverse plaatsen volop gesteund langs de route. De deelnemers zamelen geld in voor projecten in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Een team bestaat uit ongeveer 25 mensen, van wie er maximaal acht lopers zijn. Verder zijn er fietsers, chauffeurs, navigators, cateraars en verzorgers in de teams aanwezig.

“Wij kijken terug op een fantastisch weekend”, vertelt directeur Lesly Wolters. “Ik heb de afgelopen dagen veel emoties, uitputting, voldoening en blije gezichten gezien. Iedere deelnemer doet mee, omdat hij of zij een persoonlijk verhaal heeft in relatie tot de ziekte kanker. Ook dit jaar is maar weer gebleken dat de Roparun veel meer is dan alleen een sportieve prestatie: het is een manier om te herdenken, om samen voor één doel in actie te komen en vooral in teamverband aandacht te vragen voor hetgeen dat wij ondersteunen. Het weer zat ons mee en iedereen heeft enorm genoten. Ik ben onwijs trots op onze organisatie, alle deelnemers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen.”