mainImage

Voorzitter supportersclub Feyenoord heeft dubbel gevoel

28 september 2020, 21:49 uur
Rotterdam & Regio

Voorzitter Remco Ravenhorst van de supportersvereniging van Feyenoord had zich verheugd op de Rotterdamse derby tegen Sparta, op 18 oktober in De Kuip. "Maar die moet ik nu maar op de televisie kijken, thuis en alleen", zegt Ravenhorst. "Komende zondag spelen we eerst nog uit tegen Willem II. Ik dacht: zullen we de burgemeester van Tilburg vragen of we daar op een plein in zijn stad naar de wedstrijd kunnen kijken? Maar ik denk niet dat hij dat ziet zitten."

Ravenhorst, voorzitter van FSV De Feijenoorder, houdt een dubbel gevoel over aan het besluit van de regering om de voetbalstadions drie weken dicht te houden voor publiek. "Hoe moeilijk het ook is, gezondheid staat altijd voorop. En daarna komt een dikke punt. Dat vinden we allemaal. Maar tegelijkertijd heerst ook het gevoel dat we bij Feyenoord net een stap hadden gemaakt met het baanbrekende onderzoek van onze clubarts Casper van Eijck. Hij onderzoekt wat daadwerkelijk de impact is van voetballen in de buitenlucht met publiek. Er bestaat nu geen aantoonbare link tussen het bezoeken van voetbalwedstrijden en de oplopende aantallen coronabesmettingen."

Het onderzoek van Van Eijck komt nu voorlopig stil te liggen. "En dat is heel frustrerend", aldus Ravenhorst, die zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag al vrijwillig een coronatest onderging in De Kuip. "Het testen was nu alleen bedoeld voor medewerkers van de club en het stadion, maar ik wilde ook alvast meedoen, zodat ik vragen vanuit de achterban daarover goed kon gaan beantwoorden. Het is mooi om vanuit de voetballerij zo iets te kunnen terugdoen voor de maatschappij. Heel jammer dat het onderzoek nu voorlopig stopt."

De supporters van Feyenoord hielden zich bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente niet zo goed aan de coronaregels, wat ze op waarschuwingen kwamen te staan van burgemeester Ahmed Aboutaleb en premier Mark Rutte. "Als supporters hadden we de smaak net te pakken. Tegen FC Twente was het wennen en ging niet alles goed, tegen ADO ging het een stuk beter. Iedereen weet nu hoe het werkt en wat wel en niet mag. Hopelijk mogen we snel weer De Kuip in."


Door: ANP | Foto: OrangePictures